Kan barn lære seg å vente?

Lørdagsgodt

Evnen til å vente på noe godt er en viktig ferdighet for barn å utvikle, og en «superkraft» som kan trenes opp gjennom enkle, daglige øvelser. Her er tre konkrete tips til hvordan du kan hjelpe barnet ditt med å styrke denne ferdigheten.

(Se video lengre ned)

  1. Lommepenger som trening
    Når barn sparer lommepenger til noe de virkelig ønsker seg, øver de samtidig på tålmodighet og selvkontroll. Denne metoden gir barn en naturlig måte å forstå verdien av å vente på belønning, ved å se hvordan sparing kan lede til noe godt.
  2. Bordskikk og fristelser
    Å lære barn å vente med å spise til alle har forsynt seg, spesielt når det er noe fristende på bordet som godteri eller kake, er en utmerket måte å utfordre deres impulskontroll i sosiale situasjoner.
  3. Begrens skjermtid
    Skjermer utløser kontinuerlig belønningssignaler i hjernen, så å begrense skjermtid kan også fungere som en måte å trene på utsatt belønning. Ved å legge bort skjermer, trener barn på å vente og tåle kjedsomhet, noe som bygger selvdisiplin.

Et siste tips er å fjerne fristelser – «ut av syne, ut av sinn» – for å gjøre det lettere for barn å lykkes med å utsette belønningen. Husk også å rose barnet når de mestrer dette. En enkel metode mange kjenner til er lørdagsgodt; det å bare få godteri én dag i uken er en effektiv måte å lære barn å vente på noe de gleder seg til.

Å lære seg å vente på belønning er bare en av fem viktige ferdigheter barnet ditt får brynt seg på med årets julekalender fra Forskerfabrikken. Julekalenderen gir øvelse i nøkkelferdigheter som alle barn har nytte av, og som gir gode forutsetninger for å lykkes i livet. Derfor mener vi de nærmest er som superkrefter å regne! 

Les mer om de fem superkreftene på forskerfabrikken.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *